Begeleiding
ontwikkelaar

S·DROOM maakt duurzame ontwikkelingsvisies op die de duurzaamheidsambities van het gemeentebestuur verzoent met het rendementsobjectief van de ontwikkelaar.

Bij een dialoog- of vooroverleg tussen ontwikkelaar en de gemeente zit S·DROOM vaak aan beide kanten van de onderhandelingstafel. Door deze unieke positie is het voor S·DROOM eenvoudiger om de gevoeligheden en ambities van beide partijen beter in te schatten om zo sneller tot een gedragen winstgevend futureproof project te komen.

Ontwerpstrategie gericht op duurzaamheid, integratie en beleving.

Een nieuw woonproject moet op vlak van duurzaamheid klaar zijn voor het toekomstig klimaatbewust wonen en bouwen. Daarvoor zijn vaak nieuwe bouwvormen op maat van de omgeving nodig, een mooi voorbeeld hiervan is ons ontwerp van de GETWISTE HALFOPEN in het woonproject Van de Wervelaan te Vorselaar, hier wordt de duurzaamheidsambitie van de gemeente verzoend met de bouwambitie van de ontwikkelaar.

Door de halfopen bebouwing, op ondiepe percelen, te twisten krijgen de compacte woningen met tuin een optimale zuidoriëntatie en wordt het project beter geïntegreerd in haar groene omgeving, twee vliegen in één klap.
 
M.b.t. integratie en beleving is S·DROOM eerder bezig met het ontwerpen vanuit de omgeving en vanuit het oogpunt van de gebruiker en passant, dan met het produceren van mooie 2D-inplantingsplannen.

Zie ook eens bij ‘projecten in de picture’